Ergasia | Orientatieperiode
15666
page-template-default,page,page-id-15666,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Orientatieperiode

Iedereen die geinteresseerd is in een plaats binnen Ergasia vzw, komt eerst op kennismakingsgesprek en hier wordt ook een rondleiding aan gekoppeld. Daarna kan er een stage of orientatieperiode georganiseerd worden, naargelang de vraagstelling van de persoon met autisme.

Orientatieperiode dagcentrum
  1. 1 of 2 weken komen meedraaien in ergasia. Dat kan zijn ofwel in het clubhuis, ofwel op de werkvloer of een combinatie van beiden.

  2. Het doel van deze orientatieperiode is om zicht te krijgen of ergasia een antwoord kan bieden op de vragen van de stagiair. Tevens wordt onderzocht welke aanpassingen nodig zijn in verband met het autisme van de persoon om hem een zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren op ergasia vzw.

  3. Na de orientatieperiode volgt er een evaluatiegesprek en wordt er verder bekeken of de persoon met autisme op de wachtlijst kan komen, of er nog administratie in orde moet gemaakt worden, enz.

  4. Tijdens de stage wordt er een document (Halm) ingevuld door de begeleiding van het dagcentrum en dat dient als basis voor het evaluatiegesprek.

  5. Het is mogelijk dat er na de stage beslist wordt dat de stagiair niet in aanmerking komt om op de wachtlijst gezet te worden en dat er alternatieven moeten gezocht worden.